Торта Мока сърце

14/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Когато пораснеш разбираш, че вместо нечие сърце винаги е за предпочитане торта Мока сърце в хладилника "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 891
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта с миксер. Добавя се 80 г от мекото масло и 2 с.л. нес кафе, размито с 2 ч.л. гореща вода, щипка сол и брашното, размесено с бакпулвера.

Кексовото тесто се изпича в 22 см форма сърце с ринг на 170 градуса за 45 мин.

Крем:
Останалото меко масло се разбива с пудрата захар. Добавя се 2 ч.л. нес кафе, размито с 2 ч.л. гореща вода.

Изстиналият блат се разрязва на 2 части.

Блатовете се сиропират с подсладено прясно мляко и се намазват с крем.

Отгоре и по борда също се измазва с крем.

Украсява се с разтопен шоколад, като се чертаят линии с лъжичка.

За ефект - 2 ягоди, нарязани на 4.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар