Начин на приготвяне
Измитите тиквички нарежете на колелца, подредете ги в тава, посолете с малко сос и оставете тавата под наклон за 1 час да се отцеди водата, която ще си пуснат.
Оваляйте всяко резенче едно след друго в брашно и ги подредете всичките в една голяма паница, може да ги поставите едно върху друго. По този начин брашното полепва по тиквичките, а когато се пуснат да се пържат те поемат по-малко мазнина и брашното не прегаря в олиото. Изпържете тиквичките, като обърнете от двете страни.
Сложете хартия за готвене в тортена форма с падащо дъно, като изправите хартията и по стената. Намажете с краве масло и подредете тиквичките.
Разбийте яйцата, смесете ги с натрошено сирене и добавете прясното мляко. Залейте с тази смес тиквичките, поръсете с настърган кашкавал, а отгоре подредете като цвете няколко резена домати. Поръсете с маково семе и стръкчета магданоз.
Загрейте фурната на 220 градуса. Запечете ястието на грил с вентилация за 10-на минути. Пренесете запеканката в подходяща чиния заедно с хартията, а излишната част от хартията изрежете с ножица.
С шприц на тънка струйка със заквасена сметана очертайте запечените резени домати и нарисувайте цветя. Поднесете с кисело мляко с лек чеснов аромат и скълцан копър.