Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата със захарта и ваниловата захар в продължение на 10 минути с миксер. Добавяме постепенно олиото. След това прясното мляко и накрая брашното заедно с бакпулвера.
Бъркаме с дървена лъжица. Изсипваме в тавичка покрита с хартия за печене и печем на 160 градуса около 50 минути.
За крема:
В тенджера слагаме захарта и заквасената сметана, след като заври добавяме жълтъците и прясното мляко. Бъркаме докато крема се сгъсти. Махаме от котлона и прибавяме ваниловата есенция и желатина, който предварително е накиснат в 4 с.л. вода.
След като блатът е изстинал го разрязваме по желание. Слагаме във форма първия блат, мажем с крем покриваме с другия блат и обилно измазваме тортата. Прибираме в хладилник докато стегне.
През това време разтапяме шоколада и маслото. След като тортата ни е охладена украсяваме с разтопения шоколад. Декорацията е по ваш избор.