Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Нестандартна дроб-сарма с коприва и гъби

Нестандартна дроб-сарма с коприва и гъби

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Нестандартна дроб-сарма с коприва и гъби
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Наречете я нестандартна, наречете я пролетна - няма да сгрешите. Но ще сгрешите, ако пропуснете да я опитате"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • масло - 5 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • коприва - 300 г
  • ориз - 1 к. ч.
  • гъби - 1 бурканче стерилизирани
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 50 г
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се измиват добре и се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се нарязват на дребно.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в сгорещеното масло. Към него се прибавят почистеният ориз, гъбите, джодженът и черният пипер.

Накрая прибавям нарязаната на ситно коприва, заливам сместа /винаги използвам бульона от варенето на дреболиите/ и оставям за 15 минути на слаб огън. Посолявам, ако е необходимо.

Готовата смес се поставя в намаслена с олио тавичка, покрита с фолио. Запичаме в умерена фурна 30-35 минути.

През това време приготвям заливката от киселото млеко, настъргания на ситно кашкавал и яйцето. Заливам ястието и пека още 10-15 минути, за да се зачерви.

Сервираното ястие гарнирам с лъжица кисело мляко, розичка от гъбите и част от плънката.

Съвет: Ако не разполагам с агнешки комплект, използвам около 300 г свински черен дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: