Начин на приготвяне
Дреболиите се измиват добре и се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се нарязват на дребно.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в сгорещеното масло. Към него се прибавят почистеният ориз, гъбите, джодженът и черният пипер.
Накрая прибавям нарязаната на ситно коприва, заливам сместа /винаги използвам бульона от варенето на дреболиите/ и оставям за 15 минути на слаб огън. Посолявам, ако е необходимо.
Готовата смес се поставя в намаслена с олио тавичка, покрита с фолио. Запичаме в умерена фурна 30-35 минути.
През това време приготвям заливката от киселото млеко, настъргания на ситно кашкавал и яйцето. Заливам ястието и пека още 10-15 минути, за да се зачерви.
Сервираното ястие гарнирам с лъжица кисело мляко, розичка от гъбите и част от плънката.
Съвет: Ако не разполагам с агнешки комплект, използвам около 300 г свински черен дроб.