Начин на приготвяне
Картофите се измиват и нарязват на кубчета. Поставям ги в йенска тавичка, добавям сол на вкус, чубрица, олио. Пека в умерена фурна, докато се изпари водата и картофите са променили консистенцията си.
Изваждам тавата от фурната, прибавям свареното просо, разбъркам хубаво и поръсвам щедро с настърган на едро кашкавал, заливам с разтопеното масло.
Отново връщам във фурната за 5 минути, докато кашкавалът се разтопи и нежно обгърне картофчетата.
През това време разбивам заливката /с пасатор става най-бързо/ от яйцата, брашното и млекото.
Прибавям я към вкусотията и пека, докато хване хубав загар.
По желание може да добавите малко галета, за хрупкава коричка. Леката гарнитура от кисели краставички прекрасно допълва запеченото ястие, с ухание на чубрица.
Коментари