Пълнено печено агне с пресни картофи

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
918
150
694
1
16/02/2017
"Препечена коричка, която се топи в устата, крехко месце, ароматна плънка и пролетни картофки - има ли по-вкусна причина да поканите цялото си семейство на гости "
Приготвяне60 мин.
Готвене400 мин.
Общо460 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 773
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнето и го окачваме да се изцеди. След това го посоляваме го и поръсваме с черен и червен пипер. Намазваме го с половината масло отвътре и отвън.

В останалото масло задушаваме предварително сварените дреболии нарязани на ситно, изчистения и измит ориз, червения пипер и бульона от варенето на дреболиите. След това се добавят нарязаните на ситно лук, чесън, джоджен и магданоз.

Разбъркваме всичко и с така приготвената плънка напълваме агнето и го зашиваме. Поставяме го в подходящ съд, като на дъното сложим лозови пръчки.

Печем на слаба фурна за 5-6 часа, като от време на време поливаме със соса от печенето. Половин час преди да извадим ястието нареждаме около агнето пресните картофи и доливаме малко от бульона от варенето на дреболиите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар