Начин на приготвяне
Измиваме добре агнето и го окачваме да се изцеди. След това го посоляваме го и поръсваме с черен и червен пипер. Намазваме го с половината масло отвътре и отвън.
В останалото масло задушаваме предварително сварените дреболии нарязани на ситно, изчистения и измит ориз, червения пипер и бульона от варенето на дреболиите. След това се добавят нарязаните на ситно лук, чесън, джоджен и магданоз.
Разбъркваме всичко и с така приготвената плънка напълваме агнето и го зашиваме. Поставяме го в подходящ съд, като на дъното сложим лозови пръчки.
Печем на слаба фурна за 5-6 часа, като от време на време поливаме със соса от печенето. Половин час преди да извадим ястието нареждаме около агнето пресните картофи и доливаме малко от бульона от варенето на дреболиите.