Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с лук, гъби и зелев лист в гювеч

Пържоли с лук, гъби и зелев лист в гювеч

Пържоли с лук, гъби и зелев лист в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"С ръка на сърцето си признаваме, че по-вкусна плънка за сарми от пържолите няма и няма да се намери"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 3 - 4 листа
  • пържоли - 3 бр. (свински или телешки)
  • черен пипер
  • червен пипер
  • гъби - 1.ч.ч. от консерва
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите ги начукваме добре и поръсваме със черен пипер. Нарязваме гъбите на дребно и лука на колелца.

Върху всяка пържола поставяме гъби, колелца лук и поръсваме със червен пипер. Увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато.

Поставяме ги в гювеча една до друга и наливаме 1 ч.ч.вода. Отгоре върху пържолите поръсваме червен пипер.

Гювеча поставяме в студена фурна и включваме на 180 градуса. Печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: