Курабийки-захаринки

АнтонияАнтония
Чирак
3332262
Курабийки-захаринки7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Любимите курабийки-захаринки, но във формата на сърциче, защото наистина, ама наистина ги обичаме"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбирам едно яйце и един белтък (жълтъка отделям за намазване на сладките) заедно със захарта до побеляване. Добавяме олиото и отново разбивам.

В млякото гася содата и добавям към яйчената смес. Пресявам брашното и замесвам меко и нелепещо тесто. Оставям го да почине 10 минути.

Разточвам върху набрашнена повърхност и изрязвам форми, в случая сърчица. Може да се направят и като топчета с големината на орех.

Отгоре намазвам с отделения жълтък, разбит с малко прясно мляко, поръсвам със захар и пека курабийките на 180 градуса.

Да ви е сладко!

Курабийките-захаринки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галина Караиванова
Галина Караиванова
Много лесна рецепта! Единственият проблем, че свършиха много бързо :) Вкусни и ми напомниха за детството!
30.08.2021 18:01
Нелка
Нелка
Все пак се получиха и станаха много вкусни. Благодаря
10.06.2017 17:11
Нелка
Нелка
Здравейте. Използвам доста от рецептите на сайта и съм много доволна. Днес реших да пробвам тази рецепта. Само не ми става ясно как ви стига 600гр. брашно за не лепкаво тесто? На мен ми беше необходимо почти 1кг. Хубав ден.
10.06.2017 15:23
1
3
Покажи всички подкоментари