Скумрия в доматен сос с грах и кисели краставички

16/02/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф64975821115
"Няма да наречем това ястие Скумрия Закуска, но е толкова вкусно, че с право можем да го наречем Скумрия Вкуска "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 291
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и се почиства. Поставя се на дъното на тавичката за печене и се оставя настрани.

След това се пристъпва към приготвянето на соса. За целта лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган и се задушават с малко вода и олио.

След като поомекнат се прибавят смлените домати. Прибавя се сол и щипка захар, за да се убие киселиността на доматите.

Сосът се оставя да поври докато се поизпари водата. Киселите краставички се режат на малки кубчета и заедно с граха се добавят към соса.

Ако искаме да стане по-гъст добавяме половин супена лъжица брашно с малко вода. Когато доматеният сос е готов се поръсва със смлян черен пипер и прясна целина нарязана на ситно.

Сосът се разпределя върху рибата и тавата се поставя да се пече във фурната на 190 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар