Начин на приготвяне
Първо се замесва тестото. В топлото мляко се разтваря маята с 1 супена лъжица захар и 2-3 супени лъжици брашно. Оставя се да шупне.
Маслото и останалата захар се разбиват, прибавя се ванилията, яйцата и настърганата лимонова кора. Към тази смес се добавя сместа с шупналата мая, щипка сол и постепенно се добавя брашното, като се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
През това време се приготвя кремът. Изцежда се компота, като се отстранява плода. Към сока от компота се добавя вода до получаване общо 600 милилитра течност. Поставя се в съд на котлона и се добавят двата пудинга, захарта и ванилията.
Вари се при непрекъснато бъркане, до еднородна смес, до пълното сгъстяване на крема. Отстранява се от котлона и се добавя плода от компота. Оставя се да изстине.
Втасалото тесто се разделя на три равни части. Всяка от които се разточва на правоъгълник, маже се с 1/3 от крема и се завива на руло.
Рулата се нареждат едно след друго в предварително намаслена с масло кексова форма и поръсена с галета. Оставя се отново да втаса за половин час и се пече на 180 градуса до готовност.
Рецептата е на Ваня Джорджевич.