Начин на приготвяне
Активирайте маята в 100 мл прясно мляко, 1 с.л. кафява захар и 1 с.л. брашно.
Пресейте брашното направете кладенче, отделете единия жълтък за намазване, разбийте сместа от останалото мляко и яйца със захарта и олиото.
Замесете гладко еластично тесто, което оставете да втаса покрито с фолио.
Втасалото тесто разделете на две части. Първо разточете едната част тесто на квадратна кора, намажете с олио и навийте на тънко руло. Другата част тесто по същия начин, усучете двете рула и поставете в намазана форма за кекс.
Когато втаса питката я намажете с разбития жълтък, 1 с.л прясно мляко и 1 ч.л олио, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 35 минути.
Тази доза е за голяма кексова форма, ако искате може да оформите и две такива питки и да ги изпечете в по-малки форми.