Баница с кисело мляко и сода

А.Борисова
А.Борисова
Новак
30/03/2012
"Да отдадем почит и на баницата, която събира хиляди българи всеки ден около нашата трапеза"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262 891
  • Преглеждания за месеца2000
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в по-голяма купа киселото мляко и содата и бъркайте, докато шупне. Прибавете предварително отделно разбитите яйца и натрошеното сирене.

Намазнете си тавата, в която ще печете и сложете в нея 2 кори.

С лъжица гребвайте от сместа в кисело мляко и сирене и посипете равномерно върху листите.

Полейте с малко мазнина и сложете нови 2 кори. Ако искате може да редувате по 1 кора и плънка.

Щом свършат корите, залейте отгоре с остатъка от млечната смес.

Витата баница се пече в загряна на 170 градуса фурна, докато бухне и хубаво се зачерви.

Рейтинг

5 38
4 15
3 9
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
PetarKr
PetarKr
08.05.2017 11:00
За пръв път готвя баница и се получи страхотна.
4
1
Вальо
Вальо
20.10.2016 14:59
Добра рецепта !
Вече продават на много места кори на килограм.
По дебели са и баницата става по месеста.Но за тях ще трябва повечко сиренце и масълце ;)
2
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
11.06.2016 19:02
Mного сладка баница.
2
0