Баница с кисело мляко и сода

А.БорисоваА.БорисоваНовак
30/03/2012
"Да отдадем почит и на баницата, която събира хиляди българи всеки ден около нашата трапеза"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241 282
  • Преглеждания за месеца1417
  • Преглеждания за седмицата424
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет готови за баница
  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • сирене - около 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в по-голяма купа киселото мляко и содата и бъркайте, докато шупне. Прибавете предварително отделно разбитите яйца и натрошеното сирене.

Намазнете си тавата, в която ще печете и сложете в нея 2 кори.

С лъжица гребвайте от сместа в кисело мляко и сирене и посипете равномерно върху листите.

Полейте с малко мазнина и сложете нови 2 кори. Ако искате може да редувате по 1 кора и плънка.

Щом свършат корите, залейте отгоре с остатъка от млечната смес.

Витата баница се пече в загряна на 170 градуса фурна, докато бухне и хубаво се зачерви.

Рейтинг

5 38
4 15
3 9
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
PetarKr
PetarKr
08.05.2017 11:00
За пръв път готвя баница и се получи страхотна.
3
1
Вальо
Вальо
20.10.2016 14:59
Добра рецепта !
Вече продават на много места кори на килограм.
По дебели са и баницата става по месеста.Но за тях ще трябва повечко сиренце и масълце ;)
2
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
11.06.2016 19:02
Mного сладка баница.
1
0