Печен черен дроб с доматен сос

30/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 120
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • черен дроб - 1 кг свински
  • прясно мляко - около 2 ч.ч., за изкисване на дроба
  • лук - 4 - 5 глави средно големи
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • гъби - 500 г печурки
  • чушки - 4 червени, сурови или печени
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • червенo вино - - 200 мл
  • сол
  • черен пипер, червен пипер
  • захар - 1 щипка
  • чубрица
  • дафинов лист - 2 броя
  • олио - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете дроба. Накиснете го в прясно мляко за около 1-2 часа.

Загрейте олиото и запържете леко накълцания лук, след него чесън и нарязаните чушки и гъби.

Добавете дроба, отцеден от прясното мляко.

Сипете доматеното пюре, захарта, подправките и разбъркайте добре.

Прехвърлете всичко в тава или гювеч и полейте с червеното вино.

Сложете да се пече за около 1 час на 180 градуса.

Ако печете в гювеч, сложете в студена фурна и след като заври, печете за около 40 минути.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ева
ева
06.10.2014 20:29
веднага ще я пробвам

рецептата :)
0
0