Сирена пита

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697158
30/03/2012
"Добавете към любимата си пита сирене и се наслаждавайте на вкусния резултат "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 676
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйца - 2 броя
  • мая - 1/2 пакетче
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 броя
  • мазнина - растителна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцата със киселото мляко и добавете солта. Отделно размийте маята в малко топла водичка, като добавите захарта. След това я добавете към яйчната смес и добавете оцета. Добавяйки брашно, замесете меко тесто.

Оставете го да втаса 40 минути на топло и го разточва върху намазнена повърхност на лист с дебелина 1, 5-2 см.

От продуктите за плънката отделете 1 жълтък, а останалото от яйцата разбъркайте с натрошеното сирене.

Разпределете плънката върху листа, навийте на руло и нарежете на еднакви парчета.

Подреждайте ги в предварително намазнена тава на малко разстояние едно от друго.

Оставете отново да втаса. Намажете след това отгоре с разбития с малко водичка жълтък и сложете да се пече в предварително загрята фурна, като по желание може да поръсите с някакви семена.

Рейтинг

5 15
4 8
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
11715
11715
08.04.2014 14:48
Аз пък много обичам:"Наредете питката по ваш вкус.."/като тази/.
Драги кулинарки,ами то това е майсторлъка на питките и погачите-
на-реж-да-не-то, ако то не се обясни или покаже, другото няма смисъл, продуктите са стандартни !
2
1
христина
христина
22.01.2014 18:23
Ако водата в която сте разтворили маята е 1/2 кофичка от кисело мляко ще в трябва700 гр брашно . Пече се на 180 градуса . От профисионалист .
0
2
Димитър
Димитър
13.11.2013 20:00
Рецепта с количество колкото поеме или по преценка ,става да си я разменят готвачи или в случая майстори хлебари.Нали презумцията да публикувате рецепта в сайта ,е за такива който се учат тепърва....

От редактора: Рецептите, които се публикуват на сайта Готвач.бг, са потребителски!
1
2