Начин на приготвяне
Разбъркайте яйцата със киселото мляко и добавете солта. Отделно размийте маята в малко топла водичка, като добавите захарта. След това я добавете към яйчната смес и добавете оцета. Добавяйки брашно, замесете меко тесто.
Оставете го да втаса 40 минути на топло и го разточва върху намазнена повърхност на лист с дебелина 1, 5-2 см.
От продуктите за плънката отделете 1 жълтък, а останалото от яйцата разбъркайте с натрошеното сирене.
Разпределете плънката върху листа, навийте на руло и нарежете на еднакви парчета.
Подреждайте ги в предварително намазнена тава на малко разстояние едно от друго.
Оставете отново да втаса. Намажете след това отгоре с разбития с малко водичка жълтък и сложете да се пече в предварително загрята фурна, като по желание може да поръсите с някакви семена.
Коментари
Драги кулинарки,ами то това е майсторлъка на питките и погачите-
на-реж-да-не-то, ако то не се обясни или покаже, другото няма смисъл, продуктите са стандартни !
От редактора: Рецептите, които се публикуват на сайта Готвач.бг, са потребителски!