Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Веган крем супа с крутони

Веган крем супа с крутони

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Веган крем супа с крутони
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Поглезете приятелите си вегани с една ароматна и нежна като кадифе супичка"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • тиква - 100 г
  • броколи - 250 - 300 г
  • лук - 1 средна глава
  • вода - 1 - 1.5 л
  • сол - 1/2 с.л. или на вкус
  • олио
  • За крутоните
  • хляб - 4 филии, бял
  • олио
  • сол - на вкус
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и моркова на ситно. Тиквата или настъргваме или режем на кубчета. В загрята мазнина слагаме първо лука, запържваме за около минута на среден огън.

Добавяме моркова и след няколко минути и тиквата. Наливаме гореща вода или бульон. Оставаме да ври така 10 минути под капак на среден огън.

През това време белим и режем картофите на големи кубчета. Добавяме ги в тенджерата. Варим около 25-30 минути.

Тогава прибавяме розичките броколи. Варим още около 5-10 минути (колкото броколите да си сменят цвета и да омекнат), сваляме от котлона и пасираме.

За крутоните използваме сух хляб, а ако нямаме, може и пресен. Режем на кубчета със страна около 1 см. Нареждаме ги в тавичка и поливаме със струйка олио. Тогава ръсим солта и ригана. Хубаво разбъркваме с ръце, за да полепнат подправките по късчетата хляб.

Печем в загрята фурна на 200 градуса, на средното ниво, за около 15 минути. За по-сигурно наблюдаваме и разбъркваме периодично.

Готовата супа разливаме в купички и поръсваме с крутоните. По желание може да се гарнира със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: