Начин на приготвяне
Нарязваме лука и моркова на ситно. Тиквата или настъргваме или режем на кубчета. В загрята мазнина слагаме първо лука, запържваме за около минута на среден огън.
Добавяме моркова и след няколко минути и тиквата. Наливаме гореща вода или бульон. Оставаме да ври така 10 минути под капак на среден огън.
През това време белим и режем картофите на големи кубчета. Добавяме ги в тенджерата. Варим около 25-30 минути.
Тогава прибавяме розичките броколи. Варим още около 5-10 минути (колкото броколите да си сменят цвета и да омекнат), сваляме от котлона и пасираме.
За крутоните използваме сух хляб, а ако нямаме, може и пресен. Режем на кубчета със страна около 1 см. Нареждаме ги в тавичка и поливаме със струйка олио. Тогава ръсим солта и ригана. Хубаво разбъркваме с ръце, за да полепнат подправките по късчетата хляб.
Печем в загрята фурна на 200 градуса, на средното ниво, за около 15 минути. За по-сигурно наблюдаваме и разбъркваме периодично.
Готовата супа разливаме в купички и поръсваме с крутоните. По желание може да се гарнира със сметана.