Начин на приготвяне
Първо си режем дробчетата на по-малки парченца и ги слагаме в тенджера с гореща вода за около 20 минути да се посварят. Прецеждаме ги и поръсваме с брашното и с нарязаният на много ситно чесън.
След това си почистваме и режем тиквичките на кръгчета. Поръсваме ги със сол, черен пипер и малко олио или зехтин /по избор/ и разбъркваме.
В намазнена тавичка подреждаме тиквичките на един пласт, върху тях слагаме дробчетата. Поръсваме с малко черен пипер и сол и изсипваме бялото вино.
След това отново редим един ред тиквички.
Режем доматите също на ивици и подреждаме върху последния пласт тиквички.
Слагаме да печем дробчетата в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.
Поднасяме тиквичките с дробчета и домати с поръсен ситно нарязан магданоз.