Начин на приготвяне
В купа слагаме каймата, нарязания на ситно лук, хляба (който предварително сме накиснали във вода и изстискали), яйцето и подправките. Хубаво омесваме каймата и я оставаме да си почине поне 30 минути.
През това време нарязваме продуктите за плънката. Шунката и топеното сирене - на малки кубчета, моркова - на много ситно, а кашкавала настъргваме.
После взимаме от каймата (за да работите по-лесно с каймата, можете да си намажете ръцете с олио) по- голямо топче и го оформяме като кюфте, но малко по-тънко. В него набучваме шунката, топеното сирене и моркова, а от кашкавала поръсваме.
Взимаме малко топче от каймата и го разстиламе върху плънката. Свързваме ги, като внимаваме да няма дупки, през които да изтече кашкавалът.
Готовите кюфтета овалваме в брашно и ги нареждаме в намазнена тава. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути или до готовност. Ако желаете, можете и да ги изпържите.
Готовите пълнени кюфтета гарнираме със салата според сезона - моята гарнитура е от домашна лютеница и гулия от туршия.
Мераклийските пълнени кюфтенца са много вкусни.