Пълнени кюфтенца

Наталиа ПетроваНаталиа Петрова
Чирак
5117472192
Пълнени кюфтенца
Снимка: Наталиа Петрова
1 / 2
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • галета - 0.5 ч.ч.
  • брашно - за овалване
  • За плънката
  • кренвирши - 2 бр.
  • лук - 1 малка глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се каймата заедно с яйцето подправките и галетата. Лукът се настъргва и прибавя към сместа. Оформят се кюфтенца.

Овалват се в брашното и се запържват в силно сгорещено олио. Изваждат се от тигана и се изтърбушва малка дупка в средата им без да се разкъсва долната им страна. След това се запържва и изтърбушената им част.

За плънката: кренвиршите се нарязват на ситни кубчета. Запържват се заедно със ситно нарязания лук и изтърбушената част от кюфтенцата. След това изтърбушените кюфтета се пълнят с готовата смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: