Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тенджера, в което пуснете накълцания лук на кубчета леко да се позапържи.
Прибавете брашното и червения пипер, разбъркайте и залейте със студена вода /около 2 литра/. Оставете водата да заври, а през това време нарежете на ситни кубчета измитите тиквички. Пуснете ги във врящата вода и добавете настъргания на едро ренде морков.
След като зеленчуците се варят 10 минути, прибавете и настърган обеления от люспата домат. Подправете с подправките.
Когато поври още 5-6 мин., отдръпнете супата от огъня и докато е още гореща, сипете настърганото сирене и поръсете с накълцан копър.
Разбъркайте и прибавете застройката от разбитото яйце с щипка сол, заедно с киселото мляко, като в купичката към яйцето сипвайте лъжица по лъжица от горещата супа, докато напълните купичката и тогава цялото количество върнете в супата и разбъркайте.
Супичката е вкусна топла, но е и много приятно да се яде студена.