Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Сочно печено заешко със зеленчук

Сочно печено заешко със зеленчук

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочно печено заешко със зеленчук
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ето я и нашата изпитана рецепта за топящо се в устата печено зайче, сготвена, изпитана и високо оценена от майсторите"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1.5 кг
  • олио - 100 мл
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • лук - 3 глави стар
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете месото във вода за 2 часа, след което го нарежете на порции. Нарежете лука на ситно, а морковите и картофите - на едри парчета.

В нагрятото олио запържете месото за около 10 минути от двете страни. Към края на пърженето добавете ситно нарязания лук, запържете до омекването на лука.

Поръсете ястието със зеленчуковата подправка и налейте топлата вода. Прибавете морковите и оставете ястието да ври на бавен огън при затворен капак на съда.

Малко преди да е готово месото, добавете картофите и скилидката чесън. След около 10 минути, прехвърлете ястието в подходяща тава, посолете и поръсете с черен пипер.

Запичате ястието в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек загар. Така сготвено, заешкото месо става крехко, сочно и вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: