Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Пържено Заешко със зеленчуци

Пържено Заешко със зеленчуци

Пържено Заешко със зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пърженото зайче със зеленчуци е страхотно - опитайте го и няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 800 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • микс от зеленчуци - 1 пакет
  • джоджен - щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • бял пипер - щипка на прах
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на по малки късчета, използвайте месото от гръбнака и ребърцата.

Нарежете лука, моркова и чушката и ги оставете на страна, докато задушите първо заешкото във малко олио или зехтин.

Задушете го в дълбок тиган с капак, като сипете малко вода, моркова и малко сол.

Когато започне да се къса, сипете микса от зеленчуци и нарязаната чушка.

Пържете без капак като на края добавите и нарязания пресен лук, овкусете със подправките и пържете, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: