Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Апетитни пилешки дробчета с вино и лук

Апетитни пилешки дробчета с вино и лук

uziuzi
Чирак
32046
Апетитни пилешки дробчета с вино и лук
Снимка: uzi
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"За делник или празник, за малки и големи - тези дробчета са за всички, които обичат вкусната храна"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • прясно мляко - 50 г
  • лук - 2 глави
  • вино - 200 мл
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват, накисват се в прясното мляко и се оставят да престоят в хладилника поне 1 час. Отново се измиват.

В тиган слагаме олиото, лука нарязан на шайби, пилешките дробчета и виното.

Задушаваме под капак, докато изври течността. Махаме капака и запържваме, като разбъркваме от време на време.

Добавяме доматеното пюре и всички подправки и разбъркваме.

След 5 минути махаме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: