Пикантно пиле с ром

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Пикантно пиле с ром2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Йо-хо-хо и пикантно пиле с ром - така, както биха го сготвили и изяли не само пиратите, но и изтънчените кулинари"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • пушени гърди - 250 г
  • масло - 60 г
  • гъби - 1 ч.ч.
  • печен лук - 5 - 6 глави
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • пържени филийки - 6 - 8 бр.
  • ром - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на порции и го изпържваме в маслото заедно с нарязаните пушени гърди.

След това прибавяме гъбите, печения лук, чесъна на скилидки, черния пипер и дафиновия лист. Задушаваме всичко за 10-15 мин.

След това изваждаме пилето без другите продукти, заливаме го с рома и го запалваме. След като ромът изгори, връщаме пилето при останалите продукти, добавяме виното и оставяме ястието да се вари на силен огън до готовност.

Когато е готово, поръсваме с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: