Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Пухкав бюрек със сирене и бекон

Пухкав бюрек със сирене и бекон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пухкав бюрек със сирене и бекон
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Колкото по-пухкав и ароматен е бюрекът, толкова по-бързо се изяжда - основен кулинарен закон"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 4 ч.ч.
  • топло мляко - 1 ¼ ч.ч.
  • топла вода - 6 с.л.
  • суха мая - 1 с.л.
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • разтопено масло - 4 - 6 с.л. (или колкото поеме при оформянето)
  • За плънката
  • сирене - 300 г натрошено
  • бекон - 1 ½ ч.ч. нарязан на ситно (или шунка)
  • сусам - 1 с.л.
  • За глазурата
  • жълтък - 1 разбит
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • разтопено масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа брашното, солта и сухата мая. Добавяме топлото мляко и топлата вода и омесваме, докато тестото стане податливо на обработка.

Тестото не трябва да се лепи по стените на купата, затова, ако е необходимо, добавяме още малко брашно.

Прехвърляме готовото тесто върху намазана с мазнина повърхност и разделяме на 6 равни части.

Разточваме върху добре набрашнена повърхност правоъгълна кора на тънко, като внимаваме да не скъсаме кората.

Приготвяме плънката от настърганото на едро сирене и нарязания на кубчета бекон. Прибавяме и сусама.

Намазваме с разтопено масло и поръсваме с част от плънката. Навиваме на руло, усукваме и подреждаме в тава, намаслена с олио.

Оставяме на топло да втаса и намазваме бюрека с глазурата.

Печем в предварително загрята до 180 градуса градуса фурна за около 30-45 минути или до златисто-кафяво.

Пухкавият бюрек със сирене и бекон е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: