Начин на приготвяне
В подсолена вода се сваряват обелените картофи. Изцеждат се от водата, слага се маслото и хубаво се намачкват.
Всички останали продукти се рендосват в отделни купички.
В друга купичка се разбърква майонезата и млякото.
Щом картофите са изстинали, редим продуктите във форма за торта. На дъното на формата се слага половината картофено пюре и с лъжица се притиска хубаво.
Слага се сиренето и отгоре колбасът. Намазва се с няколко лъжици от соса. Разстила се останалото пюре и върху него се слага ред краставички, ред варени и нарязани яйца и се намазва отново със сос.
Завършва се с рендосания кашкавал и се покрива с фолио. Притиска се леко с пръсти и се прибира в хладилника за една нощ.
На другия ден тортата се вади от ринга и се украсява с чери доматчетата и останалите 8 пъдпъдъчи яйца.
Отстрани се намазва леко с майонеза, върху която се слага нарязаният на ситно магданоз.