Начин на приготвяне
Загрейте олиото в голям дълбок тиган на средна температура.
Запържете пилешките бутчета от всички страни, докато леко покафенеят - около 15 мин.
Извадете ги от тигана, намалете котлона и сложете да се запържи нарязаният бекон за около 5 мин. Извадете бекон при пилешките бутчета.
Добавете лука, предварително нарязан на тънки полумесеци, и розмарина. Запържете, докато омекне лукът - около 5-7 мин.
Върнете пилето и бекона. Добавете доматите, пилешкия бульон, балсамовия оцет и поръсете с черен пипер.
Захлупете с капак и гответе около 40 мин или докато омекне месото на пилето.
Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.
Пилешкото Качаторе с бекон е много вкусно.
Коментари