Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко Качаторе с бекон

Пилешко Качаторе с бекон

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешко Качаторе с бекон
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Дори и името на тази рецепта звучи вкусно, кой няма да иска да опита от това сочно пиле?"

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л.
  • пилешки бутчета - 6 бр. долни, около 500 г
  • бекон - 100 г нарязан на тънки парчета
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 400 г обелени и нарязани домати или 1 бр. консерва
  • розмарин - 1 ч.л. сух
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • бульон пилешки - 200 мл
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям дълбок тиган на средна температура.

Запържете пилешките бутчета от всички страни, докато леко покафенеят - около 15 мин.

Извадете ги от тигана, намалете котлона и сложете да се запържи нарязаният бекон за около 5 мин. Извадете бекон при пилешките бутчета.

Добавете лука, предварително нарязан на тънки полумесеци, и розмарина. Запържете, докато омекне лукът - около 5-7 мин.

Върнете пилето и бекона. Добавете доматите, пилешкия бульон, балсамовия оцет и поръсете с черен пипер.

Захлупете с капак и гответе около 40 мин или докато омекне месото на пилето.

Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.

Пилешкото Качаторе с бекон е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Чудесна рецепта, Нина. Само бих заменила олиото със зехтин.
19.02.2017 15:38