Начин на приготвяне
Почистете лука и го нарежете на ситно. Филийките хляб накиснете във вода и след това ги отцедете хубаво с ръка, като стискате здраво.
В купа поставете каймата натрошете влажния хляб и прибавете лука, яйцето, чубрицата, червения пипер, кимиона, солта и содата. Месете с ръка, докато се получи гладка смес и подправките се поемата напълно от смляното месо.
Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и прибавете в хладилника за минимум половин час.
Нарежете на еднакви средно големи кубчета кашкавала. За да не се разтече по време на пържене, замразете кашкавалчетата.
Извадете каймата от хладилника и оформете кюфтенца, в центъра на които заравяте по едно кубче кашкавал.
Загрейте 2 к.ч. олио в тенджерка с малък диаметър и пържете топчиците в маслена баня, докато придобият кафява коричка и внимавате кашкавалът отвътре да не се разтече.
Поднесете топли със студена биричка.