Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с бекон

Талиатели с бекон

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Талиатели с бекон
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Само бекон? О не, тези невероятни талятели са и с пармезан, и със сметана, и топено сирене, и нашите най-добри пожелания"

Необходими Продукти

  • талиатели - 250 г
  • бекон - 200 г
  • сметана - 200 г
  • мляко прясно - 200 мл
  • топено сирене - 6 тръгълничета с различни вкусове
  • сол
  • индийско орехче - щипка
  • бял млян пипер
  • песто - 1 ч.л.
  • пармезан - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете талиателите в предварително подсолена вряща вода, добавете щипка индийско орехче. Варете в рамките на 5 минути, като периодично разбърквате. След сваряването отцедете.

Бекона нарежете на жулиени и запържете в малко количество нагорещено олио. Смесете сметаната с млякото добавете и различните видове сирена, разбъркайте и добавете към бекона.

След като сместа заври и сирената се разтопят, оставете на котлона за още 1 мин, като разбърквате непрекъснато. Излейте готовия сос върху талиалетите подправете с бял пипер и песто.

Поръсете с пармезана и поднесете веднага!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: