Начин на приготвяне
Пресейте брашното, прибавете бакпулвера и солта и разбърквайте всичко. След това направете кладенче.
Разтворете маята и захарта в леко затоплено прясно мляко. Без да изчаквате да втасва, прибавете към брашното заедно с другите продукти за тестото.
Разделете го на две равни части, отново без втасване.
Разточете всяка на голям кръг, който нарежете на 12 триъгълника. В широката част сложете по парче бекон и топено сирене. Навийте на кифличка.
Застелете две тави с хартия за печене и наредете кифличките.
Оставете да втасат за 20 минути. След това ги намажете с яйце, което сте разбили предварително.
По желание поръсете със семена.
Печете с загрята фурна на 180°C с вентилатор за около 20 минути.
Тестото за тези кифлички е изключително пухкаво. Може да промените плънката по ваше желание.
Добър апетит!