Маринована плешка с тъмна бира, лук и чесън

20/02/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Знаете ли какво ѝ липсва на тази рецепта? Бира, голямо количество бира, с което да се консумира тази вкусна плешка "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо355
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1 кг
  • бира - 1 ч.ч. тъмна
  • соев сос - 1 к.ч.
  • универсална подправка - 1/2 пакетче пикантина за барбекю
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • индийско орехче
  • лук - 1 глава на ситно
  • чесън - 4 скилидки на ситно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка нарязвате на тънки пържоли, ако е нужно ги начукайте. В купа смесвате всички подправки и ги разбърквате.

Лука и чесъна нарязвате на ситно и ги прибавяте. Месото хубаво го натривате дори с ръка го омесете да попива хубаво в него.

Покрийте с домакинско фолио и оставете за около 1-2 часа.

Така можете да печете във фурна или на скара, стават много вкусни.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар