Печен агнешки бут

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k12k
Печен агнешки бут2 / 2
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Порция печен агнешки бут е достатъчна да превърне и най-обикновения ден в голям празник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкия бут се обезкостява, в него се слагат 6 моркова. Поръсва се със сол и черен пипер. Прави се агнешко руло и се овързва с конец. Слага се в тавичка, намазва се с масло и се поръсва с подправките за агнешко.

Около него се нарязват на едро картофите, домата разрязан на 2 парчета, лука на четири парчета. Поръсват се с розмарин, олио, сол и вода. Завива се във фолио и се пече.

Малко преди да стане готово печено агнешко, се маха фолиото и се допича.

Печен агнешки бут на трапезата е винаги добра идея!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
44
30
20
10
Дай твоята оценка: