Начин на приготвяне
Месото го намазваме хубаво с масло и в него втриваме подправките – сол и пипер, червен пипер, мащерка и мента. С помощта на остър нож по повърхността на месото правиме малки разрези и бутът го шпиковаме със скилидките чесън.
На дъното на тава за печене поставяме нарязания на едро лук, свинските бузи, нарязани на парчета, сипваме червеното вино и малко вода. Бутa го поставяме отгоре и го печеме около 1 час и 45 минути на 170°С, покрит с фолио.
Фолиото го отстраняваме и бутa го заливаме със сместа от киселото мляко, джодена и червения пипер. Печеме още 15 минути на 220°С.
Лукът го запържваме хубаво в маслото и зехтина. След това наливаме брендито и го оставяме да се изпари. Добавяме балсамовия оцет, овкусяваме със сол и пипер меланж и след още 5 минути го оттегляме от огъня.
Месото го разпределяме в подходящи чинии и го гарнираме с карамелизираните лукчета.