Домашна торта Наполеон

20/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф872498168
"Тази торта е почти толкова амбициозна, колкото императорът, на когото е кръстена - страхотен вкус само в едно-единствено парче "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 858
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и добавете водата, коняка, солта и оцета.

Отделно пресейте брашното и добавете яйчната смес и нарязания на парчета маргарин, замесете меко и не лепнещо по пръстите тесто, ако е нужно добавете брашно. Увийте тестото в стреч фолио и поставете в хладилник за два часа.

През това време направете крема за Наполеона. Отделете 300 мл от студеното мляко, а останалото сварете в тенджера. В друг метален съд, разбийте жълтъците със захарта, добавете брашното и при непрекъснато бъркане налейте на струя отделеното студено мляко, до гладка смес.

Поставете съда на слаб огън, и с помощта на черпак наливайте от горещото мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема и свалете от огъня. Прибавете ванилиите и нарязаното на парчета масло и бъркайте докато маслото се разтопи. Завийте крема със стреч фолио и оставете напълно да се охлади.

За блатовете разделете тестото на 12 равни части и оформете топчета. Върху хартия за печене разточете топче на много тънък лист и изрежете с помощта на чиния кръг, който печете заедно с изрезките на умерена фурна. Така процедирате с всичките 12 топчета.

Отделете изпечените изрезки и ги натрошете с помощта на точилка върху лист хартия за печене, те ще ви трябват за посипване на тортата.

Сглобете тортата, като редувате блат и крем и завършвате с крем. Намажете с крем сглобената торта и отстрани. Посипете обилно тортата с натрошените изрезки от всички страни.

Поставете в хладилник да престои не по-малко от 12 часа.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар