Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Леща плакия по македонски

Леща плакия по македонски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Леща плакия по македонски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Леща, ама не каква да е - ами по македонски Хапвайте с апетит и оценявайте"

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 ч.ч.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата добре и я слагаме в студена вода да се свари на тих огън, заедно с половината лук, моркови и чубрицата.

През това време сгорещяваме олиото и в него задушаваме другата половина от лука и морковите, като добавим и червения пипер, брашното, настърганите домати и чесъна.

Разбъркваме всичко добре и го прибавяме към лещата. След това изсипваме лещата в тавичка и я запичаме на умерена фурна до готовност, като я поръсим отгоре отново с чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.3
50
40
32
20
11
Дай твоята оценка: