Ориз с манатарки и сусам

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
1k
1
20/12/2019
"Постно ястие с невероятен аромат и изключителен вкус, които няма да забравите, веднъж усетили ги "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо636
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам гъбения бульон. В отделен съд задушавам ситно нарязания лук в маслото и олиото.

Добавям нарязаните гъби*. Прибавям ориза и засилвам огъня. Съдът с топлия бульон държа наблизо.

Бъркам непрекъснато и щом оризът стане прозрачен, добавям мащерката и виното, като продължавам да бъркам внимателно. След като ориза поеме от виното, започвам да прибавям от бульона, постепенно. След като поеме течността от един черпак, добавям друг.

Когато оризът с гъби е готов, свалям от котлона и гарнирам с предварително запечени сусамови и слънчогледови семена.

По желание се настъргва пармезан или друг вид кашкавал върху ориз с манатарки и сусам. Вкусното ризото е готово.

*Ако използвате изсушени, накиснете ги предварително в топла вода, която после прибавяте към бульона.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар