Начин на приготвяне
Пилето, което използвам, беше печено и ми остана от бялото месо. Накъсах го на по-едри парчета и го оставих настрана.
Лука почистих и разрязах главата на четири или на шест (в зависимост от големината), разделих на полумесеци.
В нагорещен уок тиган слагам олио, а после добавям и лука. Запържвам и бъркам докато си смени цвета, после добавям малко вода - около чаена чаша и оставам да ври на среден огън.
През това време почиствам гъбите и ги нарязвам. Когато водата се редуцира на половина добавям соевия сос, ако е много солен - добавям по-малко, иначе около 2-3 с.л. Прибавям и гъбите, разбърквам.
После добавям бамята (моята е замразена и нарязана), ако използвате прясна - почистете я, ако е много голяма нарежете, ако е по-дребна (2-3 см), може и цяла да се сложи.
Добавям от подправките на вкус, а накрая и пилето. Оставам да поври така около 10 минути или до готовност на продуктите.
Ако имате предпочитания, може да добавите и други подправки. Консумира се топло.