Еклери с крем Брюле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
31/03/2012
"Най-неустоимите еклери на света са онези, които някой друг е приготвил, а ние ще изядем!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 994
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Еклери

Начин на приготвяне

В по-голяма тенджера смесете прясното мляко, водата, маслото, захарта и солта и сложете да кипне на котлона. След това сипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица енергично, докато тестото започне да се отлепя от стените на съда.

Щом стане на топка, снемете от огъня и добавят едно по едно яйцата. След всяко яйце разбърквайте, докато напълно се смеси с тестото.

Щприцовайте тестото върху тава с хартия за печени на малки кръгли или продълговати еклери. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

Не отваряйте врата на печката по време на печенето, а едва след като са напълно готови. Оставете ги вътре в печката да се поохладят на отворена врата.

През това време за крема Брюле загрейте сметаната, прясното мляко и захарта. След като кипнат, прибавете предварително разбитите жълтъци, като бъркате енергично, докато кремът се сгъсти.

След като махнете от котлона, разбъркайте с ванилията и предварително набъбналия и разтопен желатин. Оставете крема напълно да се охлади и напълнете еклерите с него.

По желание залейте готовите еклери с шоколадов кувертюр или глазура.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 8
4 9
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Супер!
0
0