Кафеен кекс с черен шоколад

Елена СтойчовскаЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
21/02/2017
"Всеки кекс мечтае да се облече във вкусна шоколадова премяна, пардон - глазура "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо778
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. + 2 жълтъка
  • захар - 200 г
  • масло - 125 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • орехи - 50 г
  • черен шоколад - 50 г настърган/натрошен
  • кафе - 1 късо (50 - 70 мл)
  • глазура
  • течна сметана - 100 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • инстантно кафе - 1 ч.л. нес кафе
  • черен шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и жълтъците се разбиват със захарта на пухкав крем. Прибавя се размекнатото масло при непрекъснато разбиване на яйчената смес. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към разбитите яйца.

Орехите се натрошават, шоколадът се настъргва. Добавят се към сместа. Кафето се приготвя и когато е леко охладено, изсипете съм сместа и разбъркайте добре.

Изберете подходяща тавичка, застелете с хартия за печене. Сложете в предварително загрята на 180 градуса за около 30 минути.

Подгответе глазурата, като в леко затоплената сметана, разтопете шоколада, добавете захарта и кафето. Разбъркайте до пълно хомогенизиране.

Вече изстинал, залейте сладкиша с шоколадовата глазура. Може да поръсите със смлени орехи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар