Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Крекери с картофи

Крекери с картофи

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Крекери с картофи
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Хрупкави крекери, от които дори веганите могат да похапват с удоволствие"

Необходими Продукти

  • соево мляко - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • пълнозърнесто брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/ 2 ч.л.
  • риган - 1/ 2 ч.л.
  • босилек - 1/ 2 ч.л.
  • чубрица - 1/ 2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/ 2 ч.л.
  • картофи - 2 сварени
  • За помазване
  • вода
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват соевото мляко, зехтина, солта, ригана, босилека, чубрицата и индийското орехче.

В отделна купа се намачкват на пюре сварените картофи. След това към тях се прибавят 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно. Разбърква се докато сместа не стане на трохи.

След това получените трохи се прибавят към соевото мляко и подправките. Разбърква се хубаво. След това се прибавя още половин чаена чаша пълнозърнесто брашно. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да си почине за около 20-25 минути.

През това време голяма тава се застила с хартия за печене. След като тестото си е починало се разстила с ръце в тавата. Разстила се на тънка кора с дебелина около 5 мм. След това се реже на ромб, квадрати или каквито искате фигури.

В купичка се смесват малко вода и зехтин. След това се помазват крекерите. Крекерите се пекат на предварително загрята фурна на 170-180 градуса, за около 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: