Начин на приготвяне
Приготвям първо тестото, като загрявам водата до кипване, прибавяйки към нея вишновката, захарта и солта.
Пускам и маслото докато се разтопи. Добавям брашното при непрекъснато бъркане. Свалям от котлона и продължавам да бъркам сместа в една и съща посока, докато се превърне в еднородна тестена топка.
След като се охлади, прибавям яйцата едно по едно, без да се преустановява разбъркването. Полученото гладко тесто изсипвам в кексова форма и се пече 25 минути, първо на силна, а след това в умерена фурна *.
Докато се охлажда, приготвям крема, като разбърквам добре млякото, брашното и жълтъците. Сварявам с половината захар, като непрекъснато разбърквам, докато се сгъсти.Белтъците с останалата захар разбивам на сняг и добавям към крема.
Изваждам охладения сладкиш и разрязвам на две половини, които пълня с крем и подреждам по него пияни вишни*.
Поръсвам готовия сладкиш с пудра захар и декорирам с пияни вишни.
* По време на печенето не трябва да отваряме вратата на фурната, за да не спадне тестото.
* Когато приготвям вишновка, винаги запазвам плодовете, които са превъзходна добавка за сладкиши и кремове.