Чушки с агнешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Чушки с агнешко месо1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 12 бр.
  • агнешко месо - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • девесил
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 125 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и ги почистваме от семето.

Нарязваме месото на малки парчета, които задушаваме докато омекнат, като добавим и малко вода.

Когато месото е почти готово добавяме ситно нарязания лук и маслото. Разбъркваме добре и прибавяме ориза, червения пипер и 1 ч.ч. вода.

Варим, докато оризът набъбне. След това добавяме сол на вкус и подправките и с така получената плънка пълним чушките.

Напълнените чушки нареждаме в тавичка, добавяме вода и печем в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: