Зимен северняшки гювеч

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14653514
21/02/2017
"Да видите вие как им се получава в Северна България - ароматно и много вкусно "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 675
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • гювеч - 1 буркан /зелен боб, патладжан, грах, бамя, чушки /
  • домати - 1/2 консерва + щипка захар
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправки - джоджен, целина, магданоз, босилек
  • бульон - 3 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета, овкусете със солта и пипера. Нарежете и морковите на колелца, лука на полумесеци, а картофите на едро. Запържете в тиган нарязаното и овкусено месо до полуготовност.

Прехвърлете в глинен съд. Прехвърлете към месото и нарязаните картофи, моркови и лук. Изсипете към тях и консервата гювеч.

Добавете доматите, към които е добавена щипка захар. Размийте брашното и червения пипер с хладка вода и изсипете към останалите продукти в съда.

Долейте бульон до покриване на всички продукти, доовкусете със сол и пипер. Поръсете със сухите подправки. Покрийте глинения съд и печете във фурна около час или до готовност. Поднесете ястието с туршия.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар