Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Пържоли»Пържоли от говеждо месо със зеленчуци

Пържоли от говеждо месо със зеленчуци

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Пържоли от говеждо месо със зеленчуци1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 2 - 3 бр.
  • пушени гърди - 100 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - сока на 1 лимон
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • горчица - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите добре и ги изпържваме леко от двете страни. Изваждаме ги и ги намазваме с горчицата.

Поливаме ги отгоре с лимоновия сок и ги поръсваме с подправките от двете страни. В същата мазнина задушаваме нарязаните зеленчуци.

Взимаме пръстен гювеч и на дъното нареждаме 3 пържоли. Върху тях слагаме задушените зеленчуци и нарязаните пушени гърди.

Отгоре нареждаме останалите пържоли и заливаме с виното. Добавяме маслото, захлупваме и печем в умерена фурна за около 90 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: