Балеринки мини Павлова

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Балеринки мини Павлова4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Нежни, изящни и много леки - точно като балерината, чието име носят с гордост"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • пудра захар - 80 г
  • ванилия - 1 прахче
  • бял оцет - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • за крема
  • сладкарска сметана - 200 г
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • за украса
  • плодове - зърна нар, червено грозде, червен и черен касис
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг, като преди това трябва да са престояли на стайна температура.

Постепенно прибавете, сипвайки по малко захарта и ванилията и продължете да разбивате до твърди връхчета. Прибавете оцета и нишестето и разбъркайте добре на ниски обороти.

Застелете с готварска хартия тавата от фурната. Сипете сместа в пош и я разпределете на шест места, като оформите кръгове с диаметър около 10 см.

Върху всеки кръг с помощта на лъжица белтъкът се изтегля от центъра към края съвсем леко и внимателно, оформяйки плитка вдлъбнатина, приличаща на гнездо.

Фурната се загрява на 160 градуса. Сложете тавата и след малко намалете температурата на 140 градуса. Печете един час.

Разбийте с миксер сладкарската сметана, предварително охладена до получаване на гъст крем.

Разбъркайте с лъжица заквасената сметана заедно с ванилията, прибавете към другата сметана и размесете добре с лопатка.

Изпечените целувчени блатове напълнете със сметанов крем и отгоре украсете с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Поздравления! Разкошно са направени!! Снимките също са много добри! Браво!
22.02.2017 19:57
1