Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тестени розички с колбас

Тестени розички с колбас

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115014442
Тестени розички с колбас
Снимка: Нина Иванова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Толкова са вкусни, че ако Шекспир беше жив, непременно щеше да ги възпее в сонет"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мая - 20 г прясна
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - за средно меко тесто
  • За плънката
  • масло - за намазване (оставете го на стайна температура)
  • колбас - по ваше желание
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в топлото прясно мляко заедно със захарта. В брашното правим кладенче и изсипваме всички продукти там. Омесваме средно меко тесто и го оставяме да втаса.

Разделяме тестото на 16 еднакви части. Всяка част разточваме в правоъгълна форма и намазваме добре с масло. Подреждаме парчетата салам по дължината, така че да се виждат краищата му над тестото.

След това сгъваме долната част на тестото, за да може да покрие част от салама. Накрая завиваме на рулца. По същия начин правим рулца с всяка една от частите на тестото.

Намазваме дъното на тавичка с мазнина. Подреждаме рулцата и ги намазваме с жълтъка, който предварително разбиваме с малко вода. Печем докато станат готови тестените розички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: