Начин на приготвяне
В кладенче от пресятото брашно сипете млякото и чукнете яйцето.
Угасете содата и бакпулвера заедно с лимоновия сок. Добавете ги към брашното, след това сипете захарта и солта и замесете меко тесто. Оставете да си почине около половин час.
Разделете тестото на четири топчета. Всяка част се разточете с големина на тортена тавичка върху набрашнена повърхност.
Застелете хартия за печене по дъното на тортената тавичка и поръсете с малко зехтин.
Сложете в тавичката първия разточен лист и поръсете със зехтин. Разточете по същия начин и поставете един върху друг следващите три листа, като напръскате със зехтин между тях.
Украсете питката по желание. Аз маркирах цветя с формичка за сладки. Намажете цветята с жълтък и по тях ръснете с микс от семена.
Изпечете питката в загрята фурна на 180 градуса, докато се зачерви.