Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пелмени»Пелмени в гювечета и гъби

Пелмени в гювечета и гъби

Evelina KuzmanovaEvelina Kuzmanova
Новак
8143514
Пелмени в гювечета и гъби1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пелмени - 1 кг
  • гъби - 1.5 кг пресни
  • лук - 3 средно големи глави
  • мляко - 2 ч.ч.
  • масло - 1/2 разтопено краве
  • топено сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • подправки - зелени на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват в подсолена вода и заедно със ситно нарязания лук се пасират. Пелмените се запържват до златисто. В отделен съд разбиваме млякото, яйцата, настърганото топено сирене и разтопеното масло.

Нареждаме пелмените в гювечета, отгоре пасираните гъби, заливаме с млечната смес и поръсваме с желаните подправки. Печем в студена фурна на 200° за около 30 мин.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: