Лечо с говеждо месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Лечо с говеждо месо2 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Крехко говеждо и вкусни зеленчуци - перфектното лекарство при липса на апетит и лошо настроение"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • лук - 3 глави кромид
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • зелен фасул - 250 г
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • яйца - 4 бр.
  • топла вода - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го нарязваме на ивички. Слагаме го в тавичка и го заливаме олиото. Запичаме го леко, след което го изсипваме в тенджера под налягане, добавяме 2 ч.ч. вода и сол на вкус и варим за 30 мин.

През това време бланшираме предварително нарязания зелен фасул в гореща вода, а останалите зеленчуци нарязваме.

Когато махнем месото от огъня към него добавяме всички зеленчуци, нарязания джоджен, магданоз, червения пипер и 1 ч.ч. топла вода. Всичко това задушаваме за още 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marciano49
marciano49
А яйцата са за Великден, предполагам !?
04.05.2020 22:01
1